vrijdag 11 september 2015

vrijdagsbrief 4 september 2015

Hoi mama & papa,

Vol goede moed zijn we het nieuwe schooljaar begonnen. De kleuters hebben zich vlot aangepast aan hun nieuwe omgeving.
Deze week gingen we op verkenning in de ‘Sesamstraatklas’. We leerden de verschillende hoeken kennen en ook een waarneming van het speelgoed  kwam aan bod.
A.d.h.v. de klaspoppen (Ernie,Bert,Oscar,Pino, Ienieminie en Tommie) konden de kleuters vertellen over hun vakantiebelevenissen.

 Het onthaal – en opruimlied werd aangeleerd en we luisterden naar de verhalen “Woezel en Pip naar school” en “Tommy gaat naar school ”.

De juf testte hoe goed de kleuters konden puzzelen, zodat ze volgende week hun puzzelrups kunnen maken. Ook werden er papieren “pateekes” beschilderd waarvoor deze dienen komen jullie te weten op onze ouderavond.

Tijdens de ontdekkingstocht op school, bezochten we de overige kleuterklassen, de refter,… en de nieuwe stippen waar jullie ons steeds kunnen komen ophalen (behalve bij regenweer: dan zitten we in de kajuit).

Volgende week gaan we werken rond ons klasthema: Sesamstraat. Wie materiaal over dit thema heeft, mag dat altijd even meebrengen naar de klas. Vergeet jullie naam er dan niet op te zetten, hé.

Voor degene die het vergeten zijn: denken jullie nog eens aan de foto’s van jullie kapoenen? (1 grote van 7 op 7cm, en 2 kleine foto’s van 3 op 3cm) Alvast bedankt J
Op maandag 7 september zijn jullie van harte welkom op de ouderavond voor de kleuterafdeling , ik verwacht  jullie om 19u30 aan de klas.


Vriendelijke groetjes,
Juf Ilse,      
   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten